magyar
english
2018 08. 17.print
Házi Patika 
 
Tisztelt Olvasó!
 
A Magyar Gyógyszerész Kamara e kiadvány összeállításával segít Önnek abban, hogy ne csak a szükséges gyógyszerek álljanak rendelkezésére, ha baj van, hanem az alkalmazásukhoz elengedhetetlen ismeretek is.
 
Éppen ezért tartja fontosnak a kamara, hogy a gyógyszertárak komplex szolgáltatást nyújtsanak a lakosság részére. Mert a patika nem csupán egy gyógyszerkiadó hely, hanem egészségnevelési centrum, ahol tanáccsal, felvilágosítással, ingyenes kiadványokkal is segítik a saját és családja egészsége iránt felelősséget érző embereket.
 
Kevesen tudják, hogy a patikaszerek csak akkor fejtik ki gyógyító hatásukat, ha helyesen alkalmazzák ôket. A helytelen gyógyszerezés viszont számos, gyakran súlyos kockázattal járhat. Ezért fontos, hogy a gyógyszereket az orvos vagy a gyógyszerész előírása szerint szedje.
 
Tájékoztató füzetünkben a leggyakrabban előforduló, hétköznapi, orvosi beavatkozást nem igénylő betegségek esetére adunk tanácsokat. Egy egyszerű megfázás, gyomorrontás -általában- otthon is kezelhető, gyakran még gyógyszer sem kell hozzá. Nagyanyáink évszázados, jól bevált receptjei, a legegyszerűbb megoldások is olykor hasznosak lehetnek.
 
Füzetünkből megtudhatják, hogy milyen gyógyszereket célszerű otthon tartani, hogy egy hirtelen kitörő betegség esetén gyorsan segíthessünk magunkon, családtagjainkon, és éjszaka ne kelljen az -esetleg távoli- ügyeletre szaladni.
 
Hamarosan itt a nyár, az utazások, üdülések szezonja. A pihenés, a kikapcsolódás  idején mindenki szeretné magát jól érezni, ezért különösen fontos, hogy a nyaralást ne rontsa el egy hirtelen jött betegség: gyomorrontás, allergia, napszúrás, rovarcsípés stb. Az utazás és a nyaralás ideje alatt fellépő, leggyakoribb nyári panaszokkal, megbetegedésekkel kapcsolatos tudnivalókat is összefoglaltuk. Tájékoztatást adunk a védőoltásokról, a gyógyszerek külföldre vitelének engedélyezéséről.
 
Így egyetlen füzetben számos praktikus tanács és információ áll rendelkezésére a gyógyszerek használatával kapcsolatban.
  
Reméljük, hogy tanácsainkkal segítünk megőrizni az Ön és családja egészségét!
 
 
Hávelné Szatmári Katalin
elnök
Magyar Gyógyszerész Kamara


A dokumentum letölthető innen.